Roślinne źródła białka skąd ?
- 295 Views
- Redaktor brandoteka.pl
- 21 marca 2019
- Vademecum wiedzy na temat białka
Osoby, których celem jest zbudowanie masy mięśniowej doskonale zdają sobie sprawę z tego, jak ważną rolę odgrywa w tym procesie białko. Źródłem białka nie muszą być tylko produkty pochodzenia zwierzęcego, także wegetarianie mają szansę na rozwinięcie masy mięśniowej.
Płatki owsiane
Ogromnych ilości białka dostarczymy organizmowi po spożyciu talerza owsianki. Jedna szklanka ugotowanych płatków owsianych zawiera 6,09 g białka. Dodatkowo ugotowane płatki owsiane dostarczają błonnika, który nie tylko oczyszcza układ pokarmowy, ale także utrzymuje poziom cukru we krwi na właściwym poziomie. Jeżeli dodamy do owsianki szczyptę cynamonu, proces spalania tłuszczy zostanie przyspieszony. Dodając mleko i owoce otrzymamy pełnowartościowy, a do tego mocno energetyczny posiłek.
Kalafior
Dużych ilości protein może dostarczyć także kalafior. W jednej szklance ugotowanego kalafiora znajduje się ponad dwa gramy białka. Kalafior zawiera także wiele innych niezbędnych składników odżywczych pozytywnie wpływających na funkcjonowanie organizmu.

- 21 lutego 2021
Jakie białko wybrać? Czym się kierować
- 10 stycznia 2021
Jakie ćwiczenia na wyrobienie rzeźby ?
- 26 listopada 2020
Centrum Ploterowe Atrium – Drukarki oraz Plotery
- 9 października 2020
Jakie białko wybrać? Czym się kierować
Jakie ćwiczenia na wyrobienie rzeźby ?
Centrum Ploterowe Atrium – Drukarki oraz Plotery
Pompki jako ćwiczenie dla kogo ?
Wykonywanie ćwiczeń na siłowni
Płatki owsiane na mleku
Zalety picia kawy do treningu
Płatki śniadaniowe a witaminy